Chroni przed rakiem, stanami zapalnymi i nie tylko

Udostępnij:

Brukselka – ochrona przeciwko rakowi

Nastał sezon na na mała zieloną brukselkę, a dzięki jej wielu cennym właściwościom możemy zadbać o
nasze zdrowie.

Składniki odżywcze – Zawartość składników takich jak karoten, lipolaza są bardzo skuteczne przy terapii chorych na nowotwory. A przede wszystkim kryje się w jej pąkach wiele witamin C i K, cynk, białko i wapń. Te składniki są płaszczem ochronnym przeciwko osłabieniu i chorobom jelit.
Zastosowanie – delikatne u nasady naciąć na krzyż, delikatne listki lekko rozchylić. Nastepnie gotować przez 5 – 6 minut w lekko osolonej wodzie zależnie od wielkości. Spożywać wg uznania i smaku.
Efekt – Liposomy uniemożliwiają podział komórek rakowych i pomagają w ich zaniku. Brukselka chroni też w różnych stanach zapalnych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *